Sisteme de monitorizare a presiunii pneurilor. (TPMS)

IntelliSens - rapid, simplu, eficient.

Un studiu al Asociatiei Producatorilor de Anvelope din Europa, realizat in urma cu cativa ani, arata ca, in medie, trei soferi din patru isi spala masina o data pe luna, dar numai unul din sapte isi verifica in mod corect presiunea din anvelope. O anvelopa cu o presiune mai mica decat cea recomandata are aderenta redusa, ceea ce mareste distanta de franare pe suprafete umede si in viraje, punand astfel in pericol siguranta pasagerilor.

Presiunea scazuta creste consumul de combustibil cu pana la 4%, reduce durata de viata a anvelopei cu pana la 45% si poate cauza accidente, uneori cu urmari deosebit de grave. Anvelopele pot pierde lunar intre 3% si 6% din valoarea presiunii, ceea ce face ca acest fenomen sa treaca neobservat.

Incepand cu 1 noiembrie 2014, o Directivă UE pentru Sistemele de Monitorizare a Presiunii din Pneuri (TPMS) se aplica tuturor masinilor nou inmatriculate. Ca urmare, toate masinile noi din Romania, inmatriculate dupa aceasta data, detin un sistem TPMS (DIRECT sau INDIRECT).

Un sistem TPMS DIRECT masoara presiunea din fiecare anvelopa prin intermediul a cate unui senzor integrat in fiecare roata. Acestia, transmit informatii wireless catre o unitate de control situata la bord.
Diverse tipuri de afisaje de la producatorii de automobile permit soferului sa cunoasca valorile instantanee ale presiunii sau sa fie avertizati optic si/sau acustic atunci cand presiunea dintr-una sau mai multe anvelope este in scadere.

Un TPMS INDIRECT se bazeaza pe detectarea unei viteze de rotatie a rotii care isi micsoreaza raza de rulare, mai mica fata de vitezele medii ale celorlalte roti si functioneaza prin intermediul sistemelor ABS si cel de control al tractiunii. Sistemul nu detecteaza pierderea de presiune din anvelope atunci cand automobilul stationeaza si nu este suficient de precis in functionare deoarece nu masoara nici presiunea si nici temperatura din anvelope. Nu utilizeaza senzori dedicati si este prezent pe masini mai putin pretentioase, fiind insa mai usor de intretinut si mai putin costisitor.

Avantajele sitemului TPMS DIRECT :

- ofera informatii exacte despre presiune, uneori si temperatura
- recunoaste pozitia rotii
- detecteaza pierderi de presiune chiar si in stationare
- monitorizeaza presiunea din roata de rezerva


De ce HUF ?

HUF detine certificare ISO 9001 garantia celei mai inalte calitati
HUF este furnizor O.E. pentru producatori auto de top, ca Mercedes (100%), Porsche, BMW, Audi, Bentley, Land Rover, Ferrari etc.
HUF acopera peste 93% din gama auto din Europa (frecventa 433MHz)
HUF este produs exclusiv in Germania
HUF acorda garantie de 3 ani pentru senzori cea mai extinsa garantie
HUF are o durata medie de viata de 6 ani
HUF Intellisens se configureaza in mai putin de 3 secunde (chiar si de 10 ori mai putin decat durata de configurare valabila pentru alti senzori)
HUF Intellisens se monteaza extrem de usor, cu o singura strangere de cheie
HUF Intellisens este prevazut cu o valva ajustabila intre 0 si 36 grade, pentru o asezare perfecta pe orice tip de janta
HUF Intellisens se pot reprograma nelimitat, in caz de configurare eronata, nefiind necesara demontarea de pe masina


Producatorul german HUF vine cu solutia optima si anume tehnologie inteligenta de inalta calitate pentru masurarea presiunii in mod direct prin senzorii universali IntelliSens (TPMS)

- Configurare in doar 3 secunde

- Precizie de montaj

- Senzori pre-programaţi

- Timp scurt de montare

- Garanţie de 3 ani

- Gama extinsa de autovehicule.


Pentru relatii si comenzi TPMS poti suna la numerele de mai jos, specialistii nostri iti vor recomanda solutia cea mai eficienta pentru masina ta : 021 312 47 25 / 311 13 25 sau email la info@jantealuminiu.ro


Pentru mai multe detalii, puteti urmari video-ul de mai jos :