De ce omologarea TUV a jantei ?


Rezistenta, garantia sigurantei.


O janta din aliaj usor numita si din aluminiu, ofera o mai mare rezistenţă la şocuri datorita indicelui scazut de deformare si ovalizare.Aderenta intre anvelopa si janta este imbunătăţita, scazind astfel riscul de pierdere a aerului sau dejantarii in caz de impact-accident.O janta din aliaj uosr este mai rezistenta la variaţiile de temperatură inalte şi bruste, de exemplu, in timpul franarilor repetate sau la viteze foarte mari.Aceasta permite o mai bună disipare a căldurii, cauzate de discuri şi etrieri, permitind astfel si o reducere a distantei de frimarea şi in acelasi timp o prelungire a duratei de viaţă a placutelor de frina. Franarea este mai precisa, flexibila şi puternica.

Greutatea scazuta, garantia sigurantei.


O janta din aliaj usor este mai uşoară decat omologul său de oţel, reducand astfel masa "non-suspendata a masinii , fapt ce duce nu numai la imbunătăţirea comportametului rutier, dar şi a senzaţiei de condus, si nu in ultimul rind a cresterii duratei de viata a suspensiei.

De ce sa alegi o janta din aliaj ?


O janta din aliaj usor contribuie global la securitatea masinii. Atentie mare, la tehnologia de fabricatie a jantelor after-market sa fie conforma cu cerintele producatorilor auto OEM, intruct pe piata exista produse de slaba factura si cu grave lacune tehnice.Alege intotdeauna o marca cunoscuta si cu un istoric, in detrimentul asa ziselor REPLICA WHEELS fabricate in Orient sau marci care apar ieri si dispar dupa 3-4 ani.
In Europa, omologarea germană TUV si certificarea ABE sunt etaloanele sau normele tehnice de baza pentru recunoastrea calitatii unei jante din aliaj.Printre producatorii de marca europeni cu traditie in prima echipare sau competitii de anvergura enumeram BORBET, BBS, OZ RACING, ATS, RONAL, SPEEDLINE. Acestia au o vasta experienta in lumea auto OEM ( producatorii de masini ) sau competitii ( F1,F3, Le Mans, ETCC, WRC, Paris Dakar, Indianapolis,etc ) si reprezinta o garantie imoortanta asupra produselor sale. Gandeşte-te de 2 ori la siguranţă, si cere certificatul TUV pentru fiecare janta de la revanzatorul tau !

O janta ultra-usoara inseamna ca este mai putin rezistenta ? NU.

Greutatea şi rezistenţa sunt inseparabile in procesul de elaborare a unei jante din aliaj.O janta nu numai că trebuie să reziste la şocurile de pe drum, dar sa reziste la o conduita a soferului, uneori extrema, si mai ales de a susţine greutatea masinii.

Producătorii de automobile au criterii stricte care să asigure siguranţa in toate imprejurările, in funcţie de vehicul pe care janta este montata.De ce să fiti Dvs. mai puţin exigenţi in achiziţionarea emoţională a unei jante ca accesoriu ? Cereti revanzatorului Dvs ce indice de sarcina are produsul ofertat sau certificatul TUV pentru acea janta !


Pentru siguranta dumneavoastra, intrebati de omologarea TUV sau ABE ! 


O janta din aliaj usor fabricata in concordanta cu cerintele TUV sau ABE, reprezinta o certitudine a sigurantei pentru utilizator, certitudine care dispare in momentul in care primeaza pretul. Acestea sunt singurele organisme de certificare in Europa, care nu numai ca verifica calitatea si procesul de fabricaţie dar şi de alegere a aliajelor de aluminiu primare si nu secundare, si de asemenea ofera o garanţie ca criteriile legate de vehicul ( greutate masina, viteză si cuplu motor, dimensiune pasaj roata, poziţia sistemului de franare sau suspensie .. etc) sa fie indeplinite.Efectiv, certificarea TUV / ABE face legătura intre produs si masina Dvs, este de fapt o omologare de tip a jantei pentru motorizarea si echiparea respectiva.

Exista tari precum Germania, Austria,Elvetia unde sunt interzise in trafic masini ce monteaza jante aliaj fara omologarea TUV-ABE si mai mult de atit in caz de accident asigurarea nu despagubeste nici una din parti.
De aceea, va rugam sa precizati de fiecare dată datele tehnice ale masinii dumneavoastră, in aşa fel incit să vă putem furniza produsul corect precum si dovada de omologare pentru fiecare caz.


DRUM BUN !


BOISSIGNY AUTO DISTRIBUTION - IMPORTATOR GENERAL OZ RACING ROMANIA


Galerie foto