Ce este calitatea unei jante din aliaj?

Ce este calitatea unei jante din aliaj ?

Standardul de calitate al produselor noastre este foarte inalt, producatorii reprezentati in Romania stiind ca monitorizam constant calitatea acestora pentru a asigura un anumit nivel clientilor nostri. Dar ce factori determină calitatea?

Procesul de fabricatie.

Proceselor de fabricație și nivelele de testare sunt critice pentru integritatea structurală o unei jante.Sistemele internaționale de calitate: precum ISO9001, QS9000, TUV din Germania sau VIA din Japonia, au stabilit standarde importante de producție și calitate pe care producatorii trebuie să le urmeze
Toate acestea datorita toleranțelor dimensionale, existente intre standardele de prim montaj si cele "casual" permise in cazul jantelor after market. La care se adauga si diferenta de durabilitate a finisarii.De departe TUV-ul german este un standard de calitate de referinta pentru piata after market, sunt insa producatori titrati care il depasesc prin anumite teste si cerinte specifice.


Montajul.

Un montaj exact il reprezinta diferenta dintre bun, mai bun si cel mai bun.Cotele dimensionale ale jantei, precum latimea, diametrul, off-set-ul, distantele admisibile fata de sistemul de frinare, off-set-ul, indicele de sarcina sunt repere de referinta care fac diferenta in timpul exploatarii produsului.
Majoritatea masinilor din zilele noastre detin ABS-ul, controlul tractiunii, anvelope run-flat, sisteme de frinare de inalta performanta, senzori de presiune si alte sisteme care ingreuneaza tot mai mult montarea unei jante after market fata de acum 20 ani.Cu toate acestea nu toti producatorii de jante considera o prioritate luarea in considerare a tuturor acestor aspecte cind este vorba de montajul corespunzator al unei jante pe un autoturism, lipsindu-le departamentele de cercetare si testare.

Finisarea.

Calitatea finisarii precum si modul intretinere corespunzatoare, vor determina in mod cert felul in care vor arata peste ceva timp.Verifica certificatul de garantie si alege producatori cu reputatie in ceea ce priveste arta finisarii. (cel putin de prim montaj sau branduri sonore pe piata after-market).

Reputatia si traditia unui producator.

Reputația unui producător reprezinta un indicator serios al calitatii, deoarece calitatea este cea care a construit o reputație recunoscuta. Este nevoie de timp pentru ca un brand sa se bucure de recunoastere și totodata de un angajament pentru a o menține. Un alt factor important il reprezinta a cunoaste originile companiei, pe care s-a bazat in dezvoltarea sa. Sunt producători de jante care s-au remarcat mai intii in arena sporturilor cu motor sau in cea a primei echipari ( furnizori in industria auto ) aplicind aceste fundamente tehnologice si in producția de jante pentru utilizare stradala.


Angajamentul Boissigny Auto in privinta calitatii.


Pentru noi controlul permanent al datelor tehnice al masinilor in circulatie, reprezinta un angajament continuu.Avind in spate experienta de peste 4 decenii pe piata auto mondiala a producatorilor reprezentati si peste 15 ani de activitate pe piata romaneasca, reusim sa pastram stacheta ridicata in vederea asigurarii de produse conforme si cu un nivel de calitate si siguranta peste media pe after market si cel putin la nivelul celui de prim montaj.
Galerie foto