Jantele BORBET la salonul profesionistilor ESSEN REIFEN MESSE din iunie 2012

Traditie si calitate germana in cel mai mic detaliu.

Pentru cine nu stia prea multe detalii despre marca Borbet, unul dintre cei mai vechi fabricanti de jante auto din lume, salonul de la Essen a fost un bun prilej pentru a afla istoria marcii, gama larga de produse dar si portofoliul de peste 30 clienti - marci auto de capatii ai industriei auto europene ce folosesc jantele Borbet de peste 35 de ani.

Daca ar fi sa caracterizam Borbet prin citeva idei esentiale si demne de retinut am putea enumera :

 1. Borbet are o traditie in turnarea metalelor din 1881 si a aluminiului din 1928 iar din 1977 fabrica doar jante de aluminiu
 2. Borbet are raportul pret/ calitate cel mai bun pe piata after-market.
 3. Borbet produce jante cunoscute pentru rezistenta lor datorita tehnologiei de turnare : joasa presiune si tratare termica, standard obligatoriu in industria de prim montaj (OEM), in compartie cu majoritatea celorlalti producator de jante after-market care folosesc turnarea gravitationala.
 4. Borbet produce la standarde de calitate de prim montaj (OEM) urmare experientei acumulate in parteneriatele sale cu peste 30 producatori auto si o serie de 10 tuneri germani (Abt, Carlsson,AMG, Alpina, Brabus,etc).
 5. Borbet lucreaza cu partenerii sai doar in sistem B2B. Borbet nu se adreseaza direct catre retail (clientului final)
 6. Borbet este cel mai mare fabricant din Europa, cu o capacitate de productie de peste 16 milioane de jante anual si peste 3500 de angajati.
 7. Borbet detine in portofoliul sau after-market un numar de peste 59 de modele cu dimensiuni de la 13' la 22'.
 8. Borbet are cel mai longeviv model de janta-Modelul A se fabrica de 25 de ani.
 9. Borbet prin gama Basic si Premium acopera segmentul de buget , mediu insa satisface cu succes si cele mai exigente pretentii.
 10. Borbet in ultimi ani a fost premiat 3 ani la rind ca cel mai bun furnizor pe reteaua Premio Germania. Borbet a fost premiat in 2011 cu titlul,, Best Brand "de revista Theo Tuning in cadrul festivalului de tuning de la Bodonesee.
 11. Borbet detine omologarea germana TUV pentru toate modelele sale, standard minim obligatoriu cerut de industria de profil.

Galerie foto